Investeren in
parkings

Een stukje geschiedenis

Je hebt beslist: je wil in parkings investeren. Waarom ook niet? Ook met parkings kan je een aardig rendement opstrijken. Vastgoedinvesteringen hoeven zich dus helemaal niet te beperken tot huizen of appartementen. Krijg hier in een notendop de voordelen van een investering in parkings.

Waarom investeren in parkings?

Bij elke vastgoedinvestering speelt de locatie een belangrijke rol. De locatie bepaalt dan ook voor een groot deel het rendement. Met dit in het achterhoofd geven we een kort overzicht van de voornaamste voordelen: 

 • Verschillende type-parkings: Er zijn verschillende types waaruit je kan kiezen. Zo kan je investeren in een garagebox of autostaanplaats, maar ook in rotatieparkings of parkings met hotelformule. Iedere soort heeft zijn eigen voordelen. Bekijk samen met onze vastgoedexperts welke investering voor jou het beste is.
 • Lagere inbreng: Het startbudget voor een investering in parkings zal over het algemeen lager liggen in vergelijking met andere vastgoedinvesteringen.
 • Weinig onderhoud: De onderhoudskosten voor een appartement of woning zullen gemiddeld hoger liggen dan die voor een parking. Investeer je in een parking met hotelformule? Dan zal de hotelketen in de meeste gevallen zelf instaan voor het onderhoud.
 • Woninghuurwet: Deze wet omschrijft de voorwaarden waaraan een huurovereenkomst moet voldoen. Maar deze wet is niet van toepassing op de verhuur van parkeergarages. Dus minder regels waaraan je verbonden bent.

WIl je meer weten over investeren in parkings? Of zit je met enkele vragen? Via bovenstaand formulier krijg je zo snel mogelijk antwoord. Of maak een afspraak met één van onze vastgoedexperts.

Meer weten over investeren in parkings?

  Meer weten over investeren in parkings?
  Vraag hier jouw gratis gids aan.

  Download gids

  Ontdek de voordelen

  Lage instapprijs voor vastgoed

  Beperkte onderhoudskosten

  Stabiele vooruitzichten

  Snel stijgende parkeertarieven

  Ontdek de projecten

  Tevreden klanten

  Wij hebben onze hotelkamers aangekocht omdat we op dat moment ons geld graag lieten opbrengen en de mogelijkheid er was om de hotelkamers terug te verkopen wanneer we het geld terug nodig hadden. Voor de verkoop ervan hebben we terug contact opgenomen met Alysee en hebben we op ongeveer 8 dagen tijd kunnen verkopen.

  Staf en Greet, Voormalig eigenaars hotelkamers

  “De formule van hotelvastgoed sprak ons wel aan, want wij hadden niet zo’n goede ervaring met het verhuren van ons eigen appartement.”

  Rina D.

  We hebben ons appartement gekocht zoals velen hier, via erfpacht, de voornaamste reden is dat de kostprijs een heel stuk lager ligt dan bij een normale aankoopprijs. Voor veel mensen is een aankoop op erfpacht een interessante zaak.

  Kris V.

  “We werden heel goed onthaald, hebben een rondleiding gekregen en zijn op slag verliefd geworden. Op 3 dagen was het beklonken.”

  Curd & partner

  Het concept is zeer interessant. Je bent eigenaar van een hotelkamer en de uitbating wordt volledig uit handen genomen. Er is ook transparantie van de cijfers van het hotel. Als je hierover meer wilt weten kan je steeds toetreden tot het auditcommitée, waarin je zeer grote inzage en inspraak hebt in de uitbating van het hotel.

  Marc T., Eigenaar meerdere hotelkamers

  “Het is een mooi appartement dat in huur een mooie opbrengst heeft, en binnen 9 jaar is het plan dat wij hier dan zelf komen ontspannen.”

  Ann & Beatrice

  Ik zou het aanraden aan vrienden, omdat het later een meerwaarde zal geven. Daarenboven is het rendement van mijn hotelkamer in Mercure Oostende heel goed.

  Patrick M., Eigenaar hotelkamer Mercure

  “In de periode van de bankencrisis heb ik gekozen voor hotelvastgoed. Ik had geen vertrouwen meer in de bank en in ander vastgoed had ik geen zin omdat je dan met die last zit van huurders zoeken, huurders terug buiten krijgen,…”

  Guy G.
  Ontdek meer tevreden klanten