Investeren in
business suites

Wat zijn business suites?

Een business suite of expat appartement kunnen we het best omschrijven als een wooneenheid die ervoor zorgt dat een expat, iemand die tijdelijk voor zijn werk in het buitenland verblijft, een tijdelijke verblijfplaats heeft. Vaak spreken we van weken, maanden of zelfs enkele jaren, afhankelijk van de opdracht die de expat heeft gekregen. Het is een soort van gulden middenweg. De expats zijn hier vaak te lang om de hele tijd op hotel te verblijven, maar te kort om een eigen woning aan te kopen.

Een expat als huurder is een ideaal scenario als investeerder. Deze expats zijn zeer betrouwbaar naar betaling toe. Je kan rekenen op een kwalitatief hoogopgeleid huurderspubliek dat bereid is om meer te betalen dan de klassieke huurder, wat een hoger rendement oplevert. In sommige gevallen wordt de verhuur direct betaald door de werkgever van de expat.

Belang van een strategische locatie bij een investering in business suites

Een strategische locatie is altijd belangrijk voor een investering in vastgoed. Reden te meer om hierbij stil te staan voor je overgaat tot het aanschaffen van een eigen business suite. Aangezien de doelgroep van de verhuur 'expats' zijn, moet er dus gezocht worden naar een business suite op een locatie waar er veel expats verblijven. Een omgeving met veel buitenlandse bedrijven of waar veel Europese en internationale instellingen zijn, is bijvoorbeeld een gunstige locatie voor het plaatsen van business suite.

Samenwerken met een professionele partner

In de meeste gevallen wordt de uitbating gedaan door een professionele uitbater met jarenlange ervaring. Aangezien het zoeken van huurders een intensieve job is én zeker bij expats, kan je op twee oren slapen.

Naast het zoeken van huurders zorgt de professionele uitbater er ook voor dat je je geen zorgen moet maken over bepaalde schadegevallen. Zo zal je niet moeten heen-en-weer rijden wanneer de kraan lekt, er een lamp is gesprongen of iemand de sleutel is verloren.

Wil je nog meer te weten komen over investeren in business suites? Lees hier onze blogberichten:

Meer weten over investeren in business suites?

  Meer weten over investeren in business suites?
  Vraag hier jouw gratis gids aan.

  Download gids

  Ontdek de voordelen

  Vaak vaste bedrijfscontracten

  Professioneel beheer

  Inflatiebestendige investering

  Vastgoed met notariële akte

  Ontdek de projecten

  Tevreden klanten

  “In de periode van de bankencrisis heb ik gekozen voor hotelvastgoed. Ik had geen vertrouwen meer in de bank en in ander vastgoed had ik geen zin omdat je dan met die last zit van huurders zoeken, huurders terug buiten krijgen,…”

  Guy G.

  “Het is een mooi appartement dat in huur een mooie opbrengst heeft, en binnen 9 jaar is het plan dat wij hier dan zelf komen ontspannen.”

  Ann & Beatrice

  “We werden heel goed onthaald, hebben een rondleiding gekregen en zijn op slag verliefd geworden. Op 3 dagen was het beklonken.”

  Curd & partner

  Ik zou het aanraden aan vrienden, omdat het later een meerwaarde zal geven. Daarenboven is het rendement van mijn hotelkamer in Mercure Oostende heel goed.

  Patrick M., Eigenaar hotelkamer Mercure

  Wij hebben onze hotelkamers aangekocht omdat we op dat moment ons geld graag lieten opbrengen en de mogelijkheid er was om de hotelkamers terug te verkopen wanneer we het geld terug nodig hadden. Voor de verkoop ervan hebben we terug contact opgenomen met Alysee en hebben we op ongeveer 8 dagen tijd kunnen verkopen.

  Staf en Greet, Voormalig eigenaars hotelkamers

  “De formule van hotelvastgoed sprak ons wel aan, want wij hadden niet zo’n goede ervaring met het verhuren van ons eigen appartement.”

  Rina D.

  We hebben ons appartement gekocht zoals velen hier, via erfpacht, de voornaamste reden is dat de kostprijs een heel stuk lager ligt dan bij een normale aankoopprijs. Voor veel mensen is een aankoop op erfpacht een interessante zaak.

  Kris V.

  Het concept is zeer interessant. Je bent eigenaar van een hotelkamer en de uitbating wordt volledig uit handen genomen. Er is ook transparantie van de cijfers van het hotel. Als je hierover meer wilt weten kan je steeds toetreden tot het auditcommitée, waarin je zeer grote inzage en inspraak hebt in de uitbating van het hotel.

  Marc T., Eigenaar meerdere hotelkamers
  Ontdek meer tevreden klanten