Jouw vastgoed in Wenduine

Vastgoed Wenduine: rust, recreatie & rendement.

Het langste strand aan de Belgische kust én 157 hectare aan natuurgebied! Wenduine is zoveel meer dan een deelgemeente van het populaire De Haan. Het is de prinses der badsteden en onderstreept die titel met de nodige charme en attractiviteit. Op de vastgoedmarkt wordt vastgoed Wenduine doorgaans onder vastgoed De Haan gecatalogiseerd. Nochtans heeft deze badplaats ook zonder vermelding van De Haan voldoende troeven en opportuniteiten voor investeerders.

Welke toeristische groei kende Wenduine?

Net als de meeste Belgische kustgemeenten, was ook Wenduine een vissersdorp alvorens het een charmante toeristische badplaats werd. Wanneer de visserij halverwege de 16de eeuw in verval raakt, is de rijke vissersgeschiedenis van Wenduine nog slechts een slogan op een vaandel: 'Met 't harpoen, zonder pardoen'. De jacht op de bruinvis maakt plaats voor landbouw en ploegt Wenduine om tot een klein, wat achterop hinkend dorp. In 1884 effent de aanleg van de verharde baan naar Blankenberge (dat dan al een volwaardige badplaats is) de weg naar toeristische opportuniteiten. Twee jaar later is er ook de stoomtram die Blankenberge met Oostende en het daartussen liggende Wenduine verbindt. Pas in 1888 wordt er echt werk gemaakt van toeristisch vastgoed in Wenduine. De eerste percelen bouwgrond op de dijk worden verkocht, de eerste villa's gebouwd en de plannen voor het eerste hotel 'Pavillon des Dunes' gevormd. Langzaam maar zeker verandert het vissersdorp van weleer in de prinses der badsteden van vandaag.

Vastgoed Wenduine: wat zijn de troeven?

Belgen op zoek naar een tweede verblijf aan de kust, staren zich makkelijk blind op één specifieke kustgemeente. Veelal uit nostalgie. De badsteden die destijds als eersten een toeristische infrastructuur uitbouwden, zijn ook vandaag nog de plekken waaraan we zelf de meeste vakantieherinneringen koesteren. Als kandidaat-koper is het echter aangewezen je blik te verruimen. Beperk je niet tot de steden met de grootste naambekendheid, maar verken ook eerder kleinschalige gemeenten zoals Bredene en Wenduine. Deze zijn trouwens doorgaans budgetvriendelijker, terwijl ze profiteren van een optimale ligging. Zo sta je vanuit Wenduine in minder dan 10 minuten in Blankenberge. Ook naar de havensteden Oostende en Zeebrugge, die beiden tevens profiteren van zakelijk toerisme, liggen op amper een twintigtal minuten rijden. Dus waarom geen graantje meepikken van de populariteit van de grotere spelers, die hun aanbod inmiddels overstijgt? Kiezen voor vastgoed in Wenduine is kiezen voor vastgoed in een betaalbare, centrale en rustige omgeving met tal van recreatiemogelijkheden en uitvalswegen.

Hoe start je zelf met investeren in vastgoed in Wenduine?

Heb je privé een aardige cent gespaard? De woonbonus mag dan al wel afgeschaft zijn, met een klassieke lening voor een tweede woning kan je nog wel genieten van een federaal belastingvoordeel. Bovendien ondersteunt een lage rente de markt voor investeringsvastgoed. De vastgoedmarkt draait al een tijdje op volle toeren en blijkt die snelheid voorlopig nog aan te houden. Het is dan ook hét moment om je als potentieel investeerder én voor het spreiden van je beleggingsportefeuille, in deze markt te verdiepen. Download hiernaast alvast onze gratis investeringsgids en laat je begeleiden!

Alysee is al 45 jaar lang een van de grootste projectontwikkelaars voor investeringsvastgoed en tweede verblijven aan de Belgische kust. Vertrouw op onze expertise en kennis van het vastgoed in Wenduine en andere kustgemeenten om zorgeloos de juiste keuze te maken. Aarzel niet en maak meteen een afspraak voor je persoonlijk adviesgesprek of projectbezoek.

Meer weten over vastgoed in Wenduine? Vraag hieronder meer informatie.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Starten met investering in vastgoed?
Vraag hier jouw gratis gids aan.

Download gids

Ontdek de voordelen

Badstad met gezellig centrum

Veel nieuwe projecten in het vooruitzicht

Perfecte uitvalbasis aan de kust

Schitterende natuur

Ontdek de projecten in Wenduine

Tevreden klanten

Wij hebben onze hotelkamers aangekocht omdat we op dat moment ons geld graag lieten opbrengen en de mogelijkheid er was om de hotelkamers terug te verkopen wanneer we het geld terug nodig hadden. Voor de verkoop ervan hebben we terug contact opgenomen met Alysee en hebben we op ongeveer 8 dagen tijd kunnen verkopen.

Staf en Greet, Voormalig eigenaars hotelkamers

“De formule van hotelvastgoed sprak ons wel aan, want wij hadden niet zo’n goede ervaring met het verhuren van ons eigen appartement.”

Rina D.

We hebben ons appartement gekocht zoals velen hier, via erfpacht, de voornaamste reden is dat de kostprijs een heel stuk lager ligt dan bij een normale aankoopprijs. Voor veel mensen is een aankoop op erfpacht een interessante zaak.

Kris V.

Ik zou het aanraden aan vrienden, omdat het later een meerwaarde zal geven. Daarenboven is het rendement van mijn hotelkamer in Mercure Oostende heel goed.

Patrick M., Eigenaar hotelkamer Mercure

“In de periode van de bankencrisis heb ik gekozen voor hotelvastgoed. Ik had geen vertrouwen meer in de bank en in ander vastgoed had ik geen zin omdat je dan met die last zit van huurders zoeken, huurders terug buiten krijgen,…”

Guy G.

Het concept is zeer interessant. Je bent eigenaar van een hotelkamer en de uitbating wordt volledig uit handen genomen. Er is ook transparantie van de cijfers van het hotel. Als je hierover meer wilt weten kan je steeds toetreden tot het auditcommitée, waarin je zeer grote inzage en inspraak hebt in de uitbating van het hotel.

Marc T., Eigenaar meerdere hotelkamers

“We werden heel goed onthaald, hebben een rondleiding gekregen en zijn op slag verliefd geworden. Op 3 dagen was het beklonken.”

Curd & partner

“Het is een mooi appartement dat in huur een mooie opbrengst heeft, en binnen 9 jaar is het plan dat wij hier dan zelf komen ontspannen.”

Ann & Beatrice
Ontdek meer tevreden klanten