Twijfel je tussen nieuwbouw of een bestaande woning? Dat is zeer begrijpelijk. De vastgoedmarkt verandert constant, en het is moeilijk te blijven bijhouden waar je nu precies het beste in belegt. Lees daarom hier de grootste voordelen van nieuwbouw, en maak een geïnformeerde beslissing. 

nieuwbouw

Je kiest zelf de indeling

Bij de meeste nieuwbouwprojecten kan je zelf kiezen hoe je de keuken, badkamer en indeling van je appartement wil. Daardoor bespaar je een hoop verbouwingskosten later om zo je appartement naar eigen wensen te verbouwen. Bespreek duidelijk de kosten met de aannemer zodat alles mooi binnen budget blijft.

Soepele financieringsmogelijkheden

Als je vroeger een nieuwbouw kocht, moest je vaak de lening en huishuur maandelijks betalen. Nu zijn de verstrekkers van een lening veel soepeler en moet je pas je lening afbetalen op het moment dat je de sleutels in handen hebt.

Duidelijke constructienormen

Alle nieuwbouwwoningen dienen tegenwoordig te voldoen aan zeer strikte isolatie-, geluids- en prestatienormen. Daardoor ben je 100% zeker dat je een energiezuinige woning koopt. Als er na de aankoop toch iets mis mee is, kan je rekenen op de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer en architect.

Zorgeloosheid

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebjt. Alles is nieuw, alles werkt. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten zijn bijna onbestaande. Dat staat in schril contrast met oude huizen waar er altijd wel iets is: de lamp is kapot, de trap moet worden hersteld, de schoorsteen moet gerenoveerd worden. Kortom: een nieuwbouwhuis is genieten, genieten en nog genieten.

Nieuwbouw is energiezuiniger

Je let waarschijnlijk op het brandstofgebruik als je een nieuwe auto zoekt. En op het energieverbruik van je nieuwe koelkast. Voor een huis is dat niet anders. Alles wordt steeds zuiniger. Maar ook de bouwwereld heeft niet bepaald stilgezeten. Een nieuwbouwhuis is daarmee al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd (http://www.bpd.nl/over-nieuwbouw/voordelen-nieuwbouw) en zo bespaar je veel geld. Ook ligt het EPC gemiddeld veel lager bij nieuwbouwwoningen dan bij oudere huizen.

Nieuwbouw is stiller

Voor veel mensen is hun huis een plek om tot rust te komen. Even weg uit de drukte in je veilige cocon. De mens slaapt ongeveer 1/3 van zijn leven (http://educatie.ntr.nl/beterslapen/index.jsp?nr=574728). Dus is het belangrijk dat je huis stilte genereert. Dankzij de modernste isolatie wordt alle lawaai tot een minimum herleid in vergelijking met een oud huis.

Veiligheid

Oude huizen staan erom bekend dat ze niet altijd voldoen aan alle veiligheidsnormen. Zo kampen ze met oude sloten, oude elektrische kabels, een dak dat niet meer stabiel is. Nieuwbouwhuizen voldoen daarentegen aan de modernste veiligheidseisen. Ze zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm, met het modernste inbraak werende hang- en sluitwerk en alle elektrische bedradingen voldoen aan de veiligheidsnormen.

Nieuwbouw biedt meer zekerheid

Dit is de grootste fout die meeste mensen maken, men laat zich verleiden door de lage prijs en komt na enkele jaren voor grote kosten te staan. Vermijd dergelijke financiële fiasco’s en kies voor zekerheid in nieuwbouw. Zo ben je onder meer beschermd door de woningbouwwet van 9 juli 1971. Daarnaast is er een tienjarige aansprakelijkheid van aannemer en architect. Dit betekent dat je niet verantwoordelijk bent voor onzichtbare of zichtbare gebreken, maar dat die worden gedekt door de bouwpromotor.

Nieuwbouw heeft meer toekomstige waarde

De meerwaarde over de laatste 100 jaar stijgt gemiddeld met 7%. Dit wil zeggen dat wanneer je een huis koopt van € 100.000, de waarde van het huis in 10 jaar tijd bijna verdubbelt. Een nieuwbouwhuis is een bijzonder waardevaste investering. Terwijl jij prettig woont, vormt je bezit een solide spaarpot voor de toekomst. Bij stijgende energielasten zal je energiezuinige huis in verhouding nog meer in waarde stijgen en de verkoop vergemakkelijken.

Gunstig gelegen, meer licht en ruimte

Bij een nieuwbouwproject wordt je woonomgeving ingericht volgens de modernste inzichten op gebied van leefbaarheid. Nieuwbouwhuizen zijn ruimtelijker en hebben meer lichtinval dan bestaande huizen. Ze voldoen aan de nieuwste wettelijke normen, waardoor plafonds en deuren hoger zijn,  trappen minder steil, gangen en toiletten breder. Maar er is met name door de architecten goed nagedacht over de uitstraling, ambiance en ruimtelijkheid. Wonen in een nieuwbouwhuis staat garant voor een hogere levenskwaliteit.

Nieuwbouw is duurzaam

Een nieuwbouw gaat veel langer mee dan een oud huis. Wanneer je voor nieuw kiest, dan denk je op lange termijn. Zo kunnen je kinderen er later ook van meegenieten. Die lange termijn investering zorgt voor een meerwaarde bij herverkoop, een mogelijk huurrendement en een plaats om te verblijven. Bovendien spreekt het voor zich dat nieuwbouw minder renovatiewerken of onderhoud vergt. Dit alles komt je investering ten goede.

Nieuw is nieuw

Nieuwbouw geeft je keuzevrijheid: je kan alles volledige personaliseren, je kan volledig je eigen ding doen. Het is mooier, het is gemakkelijk, je mag zelf alles kiezen en je hoeft er zelf niets aan te doen. Het gros van de nieuwbouwpromotoren staat je graag bij in de gepersonaliseerde afwerking van je appartement. Tenslotte zorgt nieuw in de toekomst voor meer veiligheid en zekerheid.

Nieuwbouw

Lagere onderhoudskosten

Doordat je woning splinternieuw is, kan je er zeker van zijn dat je de eerste jaren niets aan onderhoud gaat betalen. Een koper van een bestaande woning gaat naar Bouwland, een nieuwbouweigenaar naar Tomorrowland.

Beter geïsoleerd

Door de betere isolatie kan je er zeker van zijn dat de maandelijkse kosten gedrukt gaan worden. Je betaalt een stuk minder aan verwarming en ook in de zomer zal het veel frisser zijn in de woning.

Geen achterstallig onderhoud

Aangezien je de eerste bewoner bent, kan er 100% zeker van zijn dat er geen verborgen gebreken zijn. Bij veel bestaande woningen heb je achterstallig onderhoud en verborgen gebreken waarvan de eigenaar je niets heeft verteld.

Op zoek naar het aanbod nieuwbouw appartementen bij Alysee? Bekijk hier alle projecten