Vastgoed kopen tijdens een crisis ligt nooit voor de hand. Hoe je slim nieuwbouw koopt tijdens corona en waar je het best op let, lees je in dit artikel.

Houten huisje naast laptop symboliseert nieuwbouw tijdens corona

Hoe evolueerde nieuwbouw tijdens corona?

Na de quarantaineperiode in de eerste helft van 2020 beseften we maar al te goed het belang van het juiste vastgoed. Zodra dat terug mogelijk was, stegen de prijzen van vastgoed dan ook vrijwel meteen. Zeker huizen met tuinen en nieuwbouw aan de kust zijn stegen door corona exponentieel in waarde.

Concreet? De gemiddelde prijs van een huis in 2019 was € 262.040, € 5000 minder dan in 2020. Bij appartementen is de kloof nog groter, met een verschil van € 14.000.

Bovendien wordt bouwgrond aan de kust en in de Ardennen ook steeds schaarser, waardoor ook die in waarde stijgen. Onze kustlijn is maar 67 kilometer lang en er komt door het duinendecreet geen eerstelijnvastgoed meer bij

Daar stijgt de prijs van nieuwbouw dus niet enkel door corona, maar ook door schaarste.

Hoe koop ik slim nieuwbouw voor een onzekere toekomst?

Tijdens corona nieuwbouw kopen aan de kust is een beter idee dan ooit. Je bent namelijk meteen voorbereid op alles wat de toekomst kan brengen. Met onderstaande 5 tips maak je je investering helemaal future-proof.

Houten huisje symboliseert nieuwbouw tijdens corona - Chateau Residenties

1. Functioneel bouwen

Zorg dat je een appartementen kiest waar elke vierkante meter nuttig is, zeker als je een kostbare locatie kiest. Zo krijg je de meeste waarde voor je geld.

2. Erfpacht

Met erfpacht koop je je nieuwbouw, maar niet de steeds duurder wordende grond waarop die staat. Zo kan je gemakkelijk meer besteden aan je nieuwbouw zodat je tijdens corona op een mooie plek kan rekenen. Bekijk voor meer informatie over erfpacht zeker eens de website: www.erfpacht-vastgoed.be 

3. Volwaardige alternatieve locaties 

De eerste lijn aan de kust is dan wel zeer populair, dat wil niet zeggen dat je enkel daar voor waarde kiest. Door je locatie doordacht te kiezen geniet je op de goedkopere tweede lijn evengoed voor zeezicht, maar voor een kleiner budget.

mannen renoveren huis in plaats van nieuwbouw tijdens corona

3. Renovatieprojecten

Als je tijdens corona op zoek bent naar een kwalitatieve nieuwbouw zonder al te veel te investeren, kies je misschien beter voor een renovatie. Bestaande gebouwen renoveren kan je geld besparen, en bovendien kan je zo ook veel zelf doen. 

4. Locatie, locatie, locatie

Zoals je waarschijnlijk al hoorde, is locatie een van de belangrijkste factoren bij vastgoed. De juiste locatie kiezen staat daarom beter bovenaan je lijst. Centrumlocaties zijn vaak verzadigd en heel duur. Kies daarom een groeiende locatie waar de prijzen doorheen de jaren nog lang blijven stijgen.

 

Op zoek naar slimme nieuwbouw om in te spelen op corona? Vraag dan meteen advies aan de experts van Alysee of ontdek hier lucratieve projecten.