Oostende, dé stad aan zee, heeft zijn bezoekers veel meer te bieden dan enkele leuke shoppingadresjes. U kunt er overal lekker en gezellig eten en drinken. Dat gaat van een snelle hap tot culinair genieten in een van de vele toprestaurants die Oostende rijk is. Kortom, gastronomie is er in Oostende zeker geen gebrek. Hieronder vindt u een selectie van enkele van de leukste adresjes in Oostende.

Mommy’s Bastards: originele gerechtjes

Mommy’s Basterds is een van de meest verrassende adresjes om te genieten van lekkere cocktails en streetfood. Houdt u van het sharing concept in een hip en trendy interieur? Dan is dit restaurant zeker iets voor u. 

Verwacht hier zeker geen klassiek kustrestaurant. Mommy’s Bastards kookt alleen met verse en regionale producten. Naast garnaalkroketten vindt u er even goed een typische Thai beef salade, originele poke bowls met tonijn of een visburger met vis van de dag. Iedereen vindt er wel iets naar zijn of haar gading. 

Op de uitgebreide drankenkaart staan niet alleen leuke en verfrissende wijntjes zoals de ‘Hipster’, ‘Mustache’ en ‘Daddy’s favourite wine’ maar ook klassiekers uit Spanje, Italië en de USA. U geniet er even goed van een origineel biertje, een cocktail of een home made limonade. Het originele interieur met zijn mooi ouderwets barmeubel, houten tafeltjes, lederen stoelen en neon muurverlichting zorgt voor de onmisbare gezelligheid. Dit is dan ook een van onze favoriete adresjes in Oostende. 

Ensorito, heerlijk aperitieven in Italiaanse sfeer

Gaat u regelmatig stappen in Oostende? Dan kunt u bij Ensorito heerlijk aperitieven en tegelijk de typisch Italiaanse sfeer opsnuiven. U vindt deze Aperitivo Bar in het bruisende centrum van de populaire badstad. 

Geniet van lekkere antipasti met een glas Italiaanse wijn. Er worden ook regelmatig live optredens georganiseerd. Alles staat hier in het teken van Italië. Dat gaat van Italiaanse cocktails, tot gin, vermout, wijnen, bieren, likeuren en digestieven van Italiaanse afkomst. 

Sanseveria, op de koffie bij oma

Eigenaar Bart liet zich voor zijn originele bagels inspireren door andere culturen en leefgewoonten waarmee hij kennismaakte tijdens zijn vele wereldreizen. De eerste ‘ongewone’ bagel die hij in Brooklyn at was er een met sesamzaad, cream cheese en lox. Dat gaf hem de inspiratie voor zijn bagelsalon ‘Sanseveria’ aan de zeedijk in Oostende. 

Om zijn concept van ‘gezellig op de koffie bij oma’ kracht bij te zetten kreeg Bert het servies van zijn grootouders cadeau. Naast Oostende is hij met zijn ‘Sanseveria’ ook aanwezig in Brugge. Zowel in Oostende als in Brugge eet u lekker en gezond belegde bagels in een vintage huiskamer. Nieuwsgierig? Één adres, Sanseveria.  

Eten in een kunstgalerij bij Galerie Beau Site 

Galerie Beau Site, een plek als geen ander. In deze kunstgalerij eet u uitstekende vis- en vleesgerechten en wordt u ondergedompeld in een wereld van kunst op een van de mooiste adresjes in Oostende. 

Uitbater Gil gebruikt alleen verse ingrediënten en presenteert een wisselende kaart afhankelijk van de seizoenen. Naast gerechten uit de wereldkeuken vindt u er ook lokale specialiteiten. Er is een welgevulde aperitiefkaart en de eerder beperkte wijnkaart ademt kwaliteit uit.

Zin in meer Oostende? 

Oostende is een stad waar uw smaakpapillen verwend worden. Als u na het gezellig tafelen niet meer naar huis wilt dan is een tweede verblijf een ideale optie. 

Alysee heeft heel wat ervaring in het adviseren over investeringen in vastgoed aan de Belgische Kust. Overweegt u een tweede verblijf aan zee? Neem zonder verplichting contact op met ons team en we bekijken samen of een investering in een tweede verblijf in Oostende voor u de geschikte oplossing is.