Blankenberge is een mooie en bruisende badplaats, dat wist u ongetwijfeld al. Er valt heel wat te beleven, zowel cultureel als gastronomisch. Na een uitstapje naar één van de vele attracties in Blankenberge, zoals een tochtje met de watertaxi, een bezoek aan Sea Life of een lekker dagje aan het strand is het hoogtijd voor een lekkere aperitief of beginnen de magen te knorren. Hiervoor hoeft u niet ver te gaan want Blankenberge heeft een mooi culinair aanbod. Hier vindt u alvast enkele leuke adresjes in Blankenberge voor een gezellig avondje uit in deze badplaats. 

Strandbars

Aan strandbars geen gebrek in Blankenberge, ze zorgen ongetwijfeld voor een op en top vakantiegevoel. 

Onder andere de Bamboo Beach Bar en de Salito Beach Bar op de Zeedijk zijn voorbeelden van onze favoriete adresjes in Blankenberge. De Salito Beach Bar is één van de hotspots in Blankenberge door zijn gezellige sfeer. De bar is immers ingericht met kleurrijke parasols en palmbomen, zodat u gezellig kan wegdromen met een lekker drankje erbij. 

Houdt u meer van een glas gerstenat? Voor een ruime keuze aan bieren moet u bij Café Royal op de Charlierhelling zijn. Dit gezellige café ligt in de buurt van de dijk en staat bekend om zijn vriendelijke bediening en lekkere snacks. 

Plekken voor een lekker ijsje

Op een warme dag aan de kust mag één iets zeker niet ontbreken: een lekker ijsje! Ga voor een heerlijke crême-glace zeker eens naar de Arlenquinco in de Kerkstraat of Glacier Vincent op de Zeedijk. Smullen maar! 

Adresjes in Blankenberge voor een lekker diner

Voor een iets uitgebreider diner zijn er ook voldoende lekkere en gezellige adresjes in Blankenberge. Philippe Nuyens aan de Jules de Troozlaan en L’Esperance aan de Deswertlaan kunnen we zeker aanraden voor een gastronomische ervaring

Ook voor een kleinere hap biedt Blankenberge veel mogelijkheden. Brasserie Oosterstaketsel, aan de Felicien Ropshelling bijvoorbeeld, staat bekend om zijn heerlijke vissoep. Tijdens het verorberen van deze lekkernij, kunt u tevens genieten van het prachtige uitzicht en het zeegevoel. 

Een andere bekende naam in Blankenberge is de Oesterput, gelegen aan de Wenduinse Steenweg. Het restaurant wordt al vier generaties lang uitgebaat door de familie Devriendt en heeft naast vis ook lekkere verse kreeft, oesters, mosselen en een fantastische zeevruchtenschotel in het aanbod. 

Voor een meer traditioneel menu kan u terecht bij Cabo, eveneens aan de Wenduinse Steenweg. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de haven van Blankenberge. Na een lekker etentje op het gelijkvloers is er op de eerste verdieping ook nog een bar om de avond in stijl af te sluiten.

Een tweede verblijf in Blankenberge? 

Al aan het watertanden? Naast het culinaire heeft Blankenberge ook nog heel wat andere troeven! Droomt u van uw eigen stekje in deze gezellige badstad? Alysee biedt zijn klanten al ettelijke jaren comfortabel én rendabel kustvastgoed aan, onder andere in Blankenberge. 

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen bekijken we of een investering in een tweede verblijf in Blankenberge voor u de geschikte oplossing is.