Al jaren is hotelvastgoed bezig aan een opmars. Zeker in de toeristische kuststeden blijven er kamers bijkomen om de toename in toeristen op te vangen. De hotels mogen op beide oren slapen, overnachtingen genoeg. Hoe blijven hotels bijbouwen? Waarom zou je eraan deelnemen? Waarvoor let je op bij een investering in hotelvastgoed? Dat ontdek je hier.

Veilig hotelvastgoed

Dat vastgoed een van de veiligste investeringen is, wist je al. Door de gestage stijging in de vastgoedmarkt geniet u een lager maar stabiel rendement. Daar komt wel bij kijken dat u een engagement aangaat bij sommige vormen van vastgoed. Bij een huis heb je onderhoud. Dat onderhoud kan je verminderen door te kiezen voor nieuwbouw, maar je blijft wel verantwoordelijk. Verhuur je? Dan draai je als huisbaas op voor alle kosten en bijkomende klussen. Voor velen een hobby, voor velen onnodige last. Welke vorm van vastgoed neemt al je zorgen weg? Dat is een investering in hotelvastgoed.

Buitenkansen in hotelvastgoed

Opbrengsten

Bij hotelvastgoed krijg je niet enkel opbrengsten uit verhuur. In tegenstelling tot de traditionelere investering waar je gewoon verdient aan verhuur, krijg je bij de investering in hotelvastgoed opbrengsten van het hele hotel. Welke opbrengsten zijn dat? Verhuur van alle hotelkamers, het restaurant, de bar, het ontbijt, en bij sommige hotels zelfs de parkeerplaatsen. Wil je een kleinere investering? Dan kan je ook enkel in een parkeerplaats investeren.

Bezetting

De bezetting van je hotelkamer hangt helemaal af van het gebied dat je koos. In elk geval, of je hotelkamer nu verhuurd wordt of niet, krijg je toch dezelfde opbrengsten van de rest van het hotel. De bezetting neemt wel toe in verhouding met het toerisme. Slimme beleggers kijken dus vooral naar de locatie van hun kamer. Kies je voor een populair hotel met veel boekingen? Dan kan je rekenen op een mooie bezetting.

Onderhoud

Onderhoud? Dat is niet voor jou. Wanneer je je inkomsten int, zit het onderhoud van het volledige hotel daar al bij verrekend. Bovendien hoef je zelf helemaal geen vinger uit te steken om ervoor te zorgen dat je eigendom leefbaar is. Dat komt volledig op de hoteluitbater. In samenwerking met uitbaters zoals Accor kan je rekenen op goede service en optimaal onderhoud, zonder kopzorgen. Helemaal anders dan bij je eigen woonst, dus.

Valkuilen

Gebruik

Wil je investeren in een tweede verblijf of een vakantiehuis? Dan kan je geen beroep doen op hotelvastgoed. Je investering in hotelvastgoed is namelijk puur een belegging. Je kan zelf ook gebruik maken van je hotelkamer. Wil je er eens tussenuit? Dan kan je gewoon een kamer boeken in het hotel van je investering, vaak tegen korting. Weet dus zeker goed waaraan je begint. Kies bewust wanneer je gaat voor beleggingsvastgoed en wanneer je beter residentieel vastgoed kiest.

Keuze

Maak een doordachte keuze wanneer je de geschikte investering uitzoekt. Een prachtige luxehotelkamer ziet er geweldig uit, maar het is vooral de locatie waarnaar je moet kijken. Staat je luxesuite op een verlaten plek met weinig toerisme? Dan zal het hotel een lage bezetting hebben. Dat vertaalt zich naar weinig omzet, voor het hotel en voor jou.

Doorverkopen

Hotelvastgoed is een alternatieve beleggingsvorm en kan moeilijker door te verkopen zijn dan traditioneel vastgoed. Let er daarom zeker goed op dat je je investering niet snel terug nodig hebt. Bij alle vastgoed geldt dat je geduld moet hebben om de juiste prijs te krijgen. Dat is dubbel waar voor een investering in hotelvastgoed. Zorg er dus voor dat je je investering niet snel terug nodig hebt en dat je tijd hebt om een waardige koper te vinden.

Ben je geïnteresseerd in een slimme investering in hotelvastgoed? Wil je een zorgeloze belegging? Ontdek dan de projecten van Alysee en kies mooi hotelvastgoed op toplocaties.