U weet het, vastgoed is en blijft een uitstekende investering in België. Vastgoed komt uiteraard in heel wat geuren en kleuren waarbij een investering in een hotelkamer als optie vaak nog onbekend is. Hier otndekt u waarom een hotelkamer wél een goed idee is.

Investeren in hotelkamers: de voordelen op een rijtje

Onterecht zo blijkt: een hotel op een goede locatie levert een aardig rendement op en dit zonder grote risico’s. Het aantrekkelijke aan een hotelinvestering is dat u kunt genieten van succes aan een relatief lage instapprijs wanneer we vergelijken met klassiek vastgoed.

Investeren in hotelvastgoed is een interessante investering op middellange tot lange termijn en dit hoeft niet te verbazen. Een investering in een hotelkamer brengt specifieke voordelen met zich mee.

Allereerst beschermt u zichzelf tegen de problemen van klassiek verhuur: een hotel op een goede locatie hoeft niet lang op klanten te wachten waardoor het risico op leegstand verdwijnt. Bovendien hoeft u geen energie te steken in het zoeken van huurders, dankzij de professionele uitbating.

Daarnaast beschermt u zichzelf tegen inflatie: wanneer ze stijgt, dan stijgt de prijs van een hotelovernachting mee.

Misschien wel het meest interessant is het feit dat u deelt uit verschillende bronnen van opbrengsten. Niet alleen gaat kunt u rekenen op de kamerverhuur zelf, ook om de huuropbrengst van de aanwezige vergaderzalen of inkomsten van parking, bar en eventueel het restaurant zorgen voor rendement.

Maak de juiste keuze voor uw investering in een hotelkamer

Uiteraard hangt alles af van de locatie van het hotel waarin u investeert. De kust blijft het uiteraard goed doen, steden ook. Projecten als Mercure in Oostende of ibis Budget en Mercure Blankenberge zijn succesvolle voorbeelden, Accor hotels in Ieper, Kortrijk of Brussel eveneens.

Het nadeel? Sommige projecten zijn razendsnel uitverkocht. Bestaande eigenaars van hotelkamers die in eerdere projecten investeerden, durven sneller te kiezen voor dit minder bekend investeringsproduct.

Wat de cijfers dan concreet betreffen: Mercure Oostende, een van onze eerste hotelprojecten aan de Belgische Kust, leverde in 2018 per kamer niet minder dan € 8.258 winst op, dankzij een stijging van de prijs per nacht en een uitstekende renovatie.

Investeren in een hotelkamer, het kan op verschillende locaties en via verschillende formules. Hotel Invest is al meer dan 40 jaar specialist in veilige en rendabele vastgoedinvesteringen aan de kust. Wilt u meer weten over lopende projecten dan kunt u bij Hotel Invest terecht via www.hotelinvest.be of het telefoonnummer 059 80 00 00.