Een investering in een appartement gedaan? Een slimme belegging! Je kan je ruimte verhuren, of er zelf in wonen. Hoe ga je je appartement inrichten? Welke keuzes maak je in de inrichting die werken voor jou en je huurder? Met onze tips maak je kleinere ruimtes gezellig voor jou en voor je toekomstige huurder.

investering in een appartement

Licht en lucht

Een mooie lichtinval creëert een gevoel van ruimte. Heb je mooie grote ramen? Dan zet je die in de verf met lichte dunne gordijnen. Minder natuurlijk licht? Bedenk dan goed welke lichtarmaturen en lampen er mooi gaan bij de stijl van je inrichting. Kies zo veel mogelijk stuks met glas voor optimaal genot van hun licht.

Bovendien kan je zowel met natuurlijk als met kunstmatig licht een groot verschil maken door de juiste meubels te kiezen. Ga voor een grote zetel die niet helemaal tot op de grond komt, een glazen koffietafel of zwevende meubels. Door licht vrij spel te geven, zie je je woonkamer zo groeien. Dat effect kan je nog versterken door spiegels op te hangen.

appartement inrichten

Kleur

De kleur van je appartement speelt een grote rol bij de lichtinval en het ruimtegevoel. Bij een kleine ruimte ga je voor lichte kleuren die het licht weerkaatsen. Stem je af op de huurder? Dan zijn witte muren altijd een goed idee. Ze kunnen nog steeds verven als ze dat willen, maar weten ook op voorhand dat al hun meubels zullen passen bij de witte muur.

Kleuraccenten breng je gemakkelijk aan met kleurige kaders of pastelkleurige dekentjes op de zetel. Zo maak je je ruimte neutraal, maar niet saai. Toch liever een kleurtje op de muur? Kies er dan eentje die je overal wil laten terugkeren. Daarbij ga je ook best voor een licht accent dat de ruimte visueel vergroot. Maak tot slot ook dat alles bij elkaar past. Een uitschieter van kleur stoort nog het meest in een kleine ruimte.

Multifunctioneel 

Wil je je appartement inrichten met optimaal gebruik van de ruimte? Kies dan multifunctionele meubelen. Een poef die open kan voor je magazines, een hoektafeltje dat zelfs je kleinste hoekje benut, overal vind je opmerkelijke multifunctionele stuks. Zo hou je je kleine ruimte zoveel mogelijk vrij van rommel en kleinigheden. Zo lijkt je woonkamer meteen strakker en groter.

Ga functioneel

Een ruimte ziet er al snel veel kleiner uit als er veel in staat. Door kleine meubels te kiezen, staat de ruimte minder vol. Zo maak je ze visueel groter. Investeren in een appartement gaat samen met investeren in verschillende stuks. Zorg ervoor dat je ruimte er leger uitziet en dat er veel oppervlaktes zichtbaar zijn. Kleine meubels maken ook een gemakkelijke doortocht mogelijk, waardoor alles er overzichtelijker en groter uitziet.

inrichten

Accessoires

Zoals bij alles geldt ook hier: less is more. Richt je kleine ruimte in met zo groot mogelijk stuks om ze visueel groter te maken. Cleane oppervlakken hebben hetzelfde effect. Door de stuks in de juiste kleuren met leuke accenten te kiezen, heb je weinig extra’s nodig. Zo weet je zeker dat je appartement er strak bijligt, wat optisch vergroot. Toch liever wat accessoires hier en daar? Kies er dan die mooi opgaan in het geheel door in dezelfde tinten te zoeken.

 

 

Klaar voor een investering in een appartement? Hoe kan je je appartement inrichten? Welk appartement kies je? Vraag raad aan de vastgoedexperts van Alysee voor de ruimte die bij je past.