Investeren voor senioren dat is investeren met een aangepaste mindset. U keuze van investering hangt namelijk van andere factoren af in vergelijking met een investering die gemaakt wordt als u 30 of 40 jaar bent. U denkt al eens meer na over uw pensioen, de inrichting van uw appartement en eventuele successieplanning.

 

Pensioenopbouw

Investeren voor senioren, dat is investeren met uw pensioen in het achterhoofd. Vooral voor senioren die hun hele leven zelfstandig zijn geweest is een aanvullend pensioen zeker en vast welkom.
Eens u de pensioenleeftijd heeft bereikt heeft u waarschijnlijk geen zin meer om zich bezig te houden met de gebruikelijke rompslomp die klassiek vastgoed met zich meebrengt.
Daarom kiezen steeds meer senioren voor vastgoed met verhuurgarantie of hotelvastgoed. Hierbij genieten ze elke maand of elk kwartaal zorgeloos van hun rendement.

Successieplanning

Investeren voor senioren, dat is investeren met de kinderen in het achterhoofd. Daarom kiezen veel senioren steevast voor een nieuwbouwappartement (eventueel met verhuur garantie). Een nieuwbouwappartement is namelijk niet alleen voor uzelf maar ook voor uw kinderen een goede investering. Zij beschikken na uw overlijden over een kwalitatieve woning met weinig of geen kosten én de huuropbrengsten of verkoopsom betekenen een welgekomen financieel appeltje voor de dorst. En daar profiteren uw kleinkinderen uiteraard mee van.

appartement op maat

Investeren voor senioren, dat is kiezen voor een appartement op maat. Indien u er voor kiest om een tweede verblijf te kopen om zelf nog van te genieten, dan kiest u beter ook voor een nieuwbouwappartement. Op deze manier wordt het voor u mogelijk gemaakt om uw appartement volledig op maat in te richten. U dient namelijk rekening te houden met bredere deuren en gangen waar u gemakkelijk door kunt met een eventuele rolstoel. Uw appartement voorziet u het liefst ook met de nodige ventilatie maar zeker ook de nodige isolatie. Extra luxe zoals een inloopdouche en een videofoon zijn bij uw flat zeker niet overbodig. Dergelijke kleine zaken verhogen het gemak en comfort van uw oude dag en zorgen ervoor dat u langer zelfstandig kunt blijven wonen. De opkomst van dienstverlening aan huis resulteert in een dalende nood aan serviceflats.