De wereld van investeringen zit vol met ups en downs. Voor sommigen is dit net wat het zo aantrekkelijk maakt. Anderen kiezen er voor om hun geld te investeren in een minder volatiele markt.
Vastgoed wordt al een tijdje beschouwd als een stabiele markt. De meerwaarde op ons vastgoed, die krijgen we al enkele jaren. Hiernaast een aanvullend inkomen opbouwen via verhuur blijkt soms fantastisch te werken, maar dit gaat ook gepaard met heel wat extra werk en stress. Jammergenoeg resulteert dit extra werk en deze extra stress niet altijd in een groter aanvullend inkomen. Daarom gaan steeds meer mensen een contract aan met een verhuurkantoor dat de verhuur en alles wat daarbij komt op zich neemt. Investeren in verhuurgarantie zit duidelijk in een opwaartse trend.

Investeren in verhuurgarantie

Investeren in verhuurgarantie, waarom?

1. Geniet van een verlaagd BTW tarief

Wie er voor kiest om een samenwerking met een sociaal verhuurkantoor aan te gaan, die ziet zijn rendement al stijgen bij de aankoop van het appartement. Wanneer je er namelijk voor kiest om een samenwerking van minstens 15 jaar aan te gaan met het lokale sociaal verhuurkantoor (SVK), dan geniet je een verlaagd BTW terief en betaal je slechts 12% BTW in plaats van 21%.

2. Kies voor zekerheid

Zoals eerder besproken, kiezen steeds meer mensen voor zekerheid. Wanneer u kiest voor een samenwerking met het SVK, dan kiest u pas echt voor zekerheid. Zo krijgt u gegarandeerd elke maand een vast bedrag op de rekening. Dit kan oplopen tot wel €500, afhankelijk van welk soort appartement u aankocht. Zelfs wanneer uw appartement niet wordt verhuurd, krijgt u toch dit vaste bedrag op uw rekening gestort!

3. Geen tweede verblijfstaks

Investeren in verhuurgarantie dat brengt, naast het vast maandelijks inkomen, nog enkele voordelen met zich mee. Waaronder het feit dat u geen tweede verblijfstaks hoeft te betalen!

4. extra tijd

De verhuur van uw appartement uit handen geven aan een verhuurkantoor, brengt niet alleen extra zekerheid. Het schenkt u en uw familie ook heel wat extra tijd, die u anders zou moeten besteden aan het vinden van nieuwe, betrouwbare huurders. Tijd die u nu veel kwalitatiever kunt spenderen.

5. Minder hoofdpijn

Naast tijd, zorgt het zoeken van huurders voor heel wat mensen ook voor extra kopzorgen. Het SVK neemt echt alles in handen. Voor u geen administratieve romplomp meer bij de opzeg van oude huurders en het zoeken van nieuwe.

6. Kapitaalkrachtige partner

Een samenwerking aangaan met een sociaal verhuurkantoor, dat is er voor kiezen om te vertrouwen op een partner die ondersteund wordt door de overheid. Het sociaal verhuurkantoor vertrekt namelijk vanuit de overheid. U hoeft dus niet bang te zijn voor een faillissement en kunt er altijd op vertrouwen dat u op tijd en correct betaald wordt.

7. Maatschappelijk verantwoord investeren

Investeren in verhuurgarantie met behulp van het SVK dat is ook maatschappelijk verantwoord investeren. Op deze manier biedt u namelijk meer betaalbare woningen aan voor de mensen die het niet altijd even gemakkelijk hebben. Zo geniet u van uw rendement, terwijl u anderen uit de nood helpt en hen laat genieten van een volwaardig dak boven hun hoofd!

8. Inspelen op de grote vraag

Vastgoed wordt steeds duurder en dat voelt niet alleen de investeerder. Ook mensen die op zoek zijn naar een huis voelen deze trend, want een verhoging in aankoopprijs gaat meestal gepaard met een verhoging in verhuurprijs. Daarom is het voor veel minder kapitaalkrachtige gezinnen soms moeilijk om een deftige woning te vinden tegen een redelijke prijs. Investeren in verhuurgarantie geeft u de mogelijkheid om in te spelen op deze zeer grote vraag, waardoor u appartement bijna altijd verhuurd wordt.

9. strategische ligging

Bijna alle units die worden aangeboden om te verhuren via SVK liggen op een strategisch sterke ligging. Dit zorgt er vooral voor dat u tijdens de duur van het contract kunt genieten van het vaste maandelijkse inkomen, maar daarna geniet u van een zeer mooie meerwaarde die een strategische toplocatie met zich meebrengt.

10. Inflatiebestendig

In tegenstelling tot het spaarboekje, is vastgoed wel nog steeds inflatiebestendig. De meerwaarde die op vastgoed rust loopt meestal zeer gelijkaardig aan de inflatie die onze koopkracht beïnvloedt.