In de zoektocht naar rendement op investeringen is vastgoed een populaire keuze. Nu komen vastgoedinvesteringen in geuren en kleuren. Investeren in vastgoed met verhuurgarantie is weinig bekend terwijl dit heel wat voordelen biedt.

In dit artikel vindt u 13 goede redenen waarom een investering in een vastgoed met verhuurgarantie extra voordelen biedt ten opzichte van klassiek vastgoed.

1. Er is steeds vraag naar verhuurbaar vastgoed

Van zodra het weer mooi wordt, trekken we massaal van de steden naar de Belgische kust. Velen hebben hun hart verloren aan Oostende en Blankenberge. De cijfers van deze beide steden pieken dan ook jaarlijks. Nergens aan de kust is de vraag naar een vakantieverblijf prangender. Tevens kunt u ook investeren in vastgoed met verhuurgarantie door een verhuurcontract van een SVK. SVK Bredene – Oostende bevestigde dat er een 600-tal mensen op de wachtlijst staan voor verhuurbaar vastgoed. Als slimme investeerder speelt u in op een vraag die groter is dan het aanbod.

2. Een minimale kans op leegstand en een vaste huurinkomst

Zelfs als de zon het laat afweten, is er in onze kuststeden altijd wel wat te beleven. Daarom kiezen onze investeerders voor vastgoed met verhuurgarantie. Aangezien het SVK de huurder is, kunt u rekenen op zekere inkomsten.

3. De spilindex wordt in uw voordeel toegepast

Niet alleen staat een opbrengst tot € 500 per maand vast wanneer u in één van onze projecten investeert, maar dit bedrag wordt ook jaarlijks aan de index aangepast. Op deze manier bent u steeds zeker van een recurrent inkomen.

4. Regelmatig hernieuwbare investering

De minimumtermijn voor uw investering met zekere inkomsten is 9 jaar. Deze kan u echter verlengen tot 18 of zelfs 27 jaar.

5. BTW 12% in plaats van 21% op nieuwbouw

Voor vele bezitters van een nieuwbouwwoning is de vermindering van 9% BTW al reden genoeg om op deze slimme investering over te stappen. U houdt uw bezit in perfecte staat, en de BTW kost u bijna de helft minder.

6.  Ook de onroerende voorheffing is een stuk interessanter

Waar 30% tot 50% onroerende voorheffing voor de beleggers in andere producten onontkoombaar is, profiteert u van een verlaagde voorheffing omdat u een huurcontract afsluit met het SVK.

7. U betaalt niet eens een tweede verblijfstaks

Het vastgoed waarin u investeert, wordt niet beschouwd als tweede verblijf. Dit kan u tot 1000 euro per jaar besparen.

8. U hoeft zelf geen huurder te gaan zoeken

Ziet u er tegenop om zelf advertenties in de krant te plaatsen? Of wil u een huurder werven via het internet, maar kan u niet goed omgaan met een computer? Als u niet houdt van papierwerk, en als uw tijd kostbaar is, dan zit u bij ons goed. De huurder zoeken, neemt het SVK namelijk op zich. Zij behandelen ook de eventuele problemen die met een huurder kunnen optreden.

9. Een spaarboekje kan hier als investering niet tegenop

De afgelopen jaren is de rente op een spaarboekje alleen maar gestaag gezakt. Zelfs indien het percentage dit jaar opnieuw zou stijgen, zou het gaan om een druppel op een hete plaat. Een investering in een Alysee vastgoedproject is risicoloos en levert een mooie winst op.

10. Uw vastgoed kan een zware inflatie moeiteloos doorstaan

Sinds ongeveer 10 jaar houdt de Centrale Bank van Europa de inflatie kunstmatig laag. Maar mogelijk ligt de crisis van 2008 u nog vers in het geheugen. Van de ene dag op de andere kunnen zekerheden in rook opgaan. Investeer daarom slim in een appartement met een gegarandeerde opbrengst.

11. De overheid is uw betrouwbare partner

Het SVK wordt door de Vlaamse overheid erkend. Zij zorgen voor het huurcontract en de plaatsbeschrijving, maar ook voor de brandverzekering. Mocht er schade optreden, dan betaalt niet u deze, doch de huurder.

12. Uw vastgoed bevindt zich op een uitstekende locatie

Mocht u beslissen om uw eigendom te verkopen, dan zal u dankzij de strategische ligging een realistische verkoopprijs kunnen voorstellen.

13. Absolute zorgeloosheid

Dat het SVK alle zorgen op zich neemt, en dat u via hen indirect nog goed werk verricht ook, is een geruststellende gedachte.

Wilt u meer weten over de lopende projecten met verhuurgarantie? Lees meer op deze pagina.