Een fatsoenlijke studentenwoning is goud waard, zowel letterlijk als figuurlijk. Ouders van kinderen die studeren of die recent in het beroepsleven zijn gestapt, weten dat maar al te goed. Zelden verloopt de zoektocht naar en het verblijf in een studentenkamer zo idyllisch als men het voorstelt in De Kotmadam. Ontdek hier hoe u zelf slim kan investeren in studentenkamers.

Als u ziet wat u krijgt voor uw geld kan u als ouder snel de indruk krijgen dat uw zuurverdiende centen een weinig kwaliteit garanderen. Sla in de zomermaanden maar eens een krant naar keuze open, er staat altijd wel een artikel over het nijpende tekort aan studentenkoten.

Zucht u nu al bij het vooruitzicht dat u binnenkort moet zoeken naar een studentenkamer die wel kwalitatief hoogstaand en betaalbaar is?

Als u zelf het heft in eigen handen te nemen ga dan niet doelloos op zoek naar een geschikt onderkomen voor uw studerende kinderen.

De voordelen van investeren in studentenkamers

Vergelijk de instapprijs van uw eigen studentenkamer met de huurprijs maal het aantal maanden huur. Dan begrijpt u onmiddellijk het eerste voordeel van een investering in een studentenkamer. Een studentenwoning kost al gauw 600 euro per maand als je een kamer op de huurmarkt zoekt. Die kost, kunt u ook gewoon als investering zien als u investeert in een studentenverblijf.

Uw zoon of dochter zal drie tot vijf jaar ongestoord kunnen studeren in een nieuwe studio, gelegen in een aangename en goed bereikbare omgeving. Heeft uw kind nog jongere broers of zussen, dan kan u gerust zijn dat ook zij later van het kot kunnen gebruik maken.

Is uw kroost eenmaal afgestudeerd, dan kan u het tekort op de woningmarkt in uw voordeel laten spelen. Een kamer, studio of kleine woning in de buurt van een school of universiteit is snel verhuur of verkocht.

Aandachtspunten

Vanzelfsprekend moet u ermee rekening houden dat als u een studentenkamer niet zelf gebruikt, er snelle huurderswissels kunnen zijn. Let er vooral goed op dat uw huurder een betrouwbare indruk maakt. Uzelf goed informeren op voorhand is de boodschap, bepaalde unversiteiten zoals de KU Leuven, hebben trouwens een eigen verhuurdienst. Gebruik deze, dan reduceert u ook de kans op schade aan uw eigendom.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over investeren in studentenkamers? Alysee biedt al meer dan 40 jaar een waaier van veilige en rendabele oplossingen om te investeren in vastgoed. Neem vrijblijvend contact met ons op om te verkennen of een investering in een studentenkamer de voor u geschikte oplossing is.