De wereld van vastgoed bevat heel wat verschillende soorten investeringen. Op die manier wordt het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien en de investering te vinden die het best bij u past. Daarom vergelijken we voor u klassiek vastgoed met een nieuwer concept: hotelvastgoed.

 

Welk soort investering het best bij u past hangt vanzelfsprekend vooral af van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Geen van beide investeringen zijn slechter of beter dan de andere. Maar vanzelfsprekend zult u een voorkeur ontwikkelen voor één van beide afhankelijk van uw wensen.

Hotelvastgoed

In het algemeen wordt hotelvastgoed gezien als een investering die meer zorgeloosheid uitstraalt en die meer zekerheid met zich meebrengt. Nu wat houdt dit precies in? We zetten het hieronder voor u even op een rij.

Geen zorgen

Bent u op zoek naar een investering zonder zorgen? Dan is hotelvastgoed iets voor u. U geeft hierbij namelijk het beheer uit eigen handen en vertrouwt op de ervaring van een sterke partner. Zo zijn er onder meer franchise-overeenkomsten met de nummer één in Europa: Accor.
Het risico wordt hierbij ook enorm gespreid. Aangezien u niet enkel meedeelt in de opbrengsten van uw eigen specifieke hotelkamer. U deelt namelijk ook mee in de opbrengsten van de andere hotelkamers, het ontbijt, de verhuur van seminarieruimtes, bar parking,… Op deze manier kunt u genieten van een vijfvoudige inkomstenstroom bij de aankoop van een hotelkamer.

Toch nog vastgoed

Alhoewel u hierbij geen effectief appartement aankoopt, blijft het een vastgoed investering. Dit brengt op zijn beurt dan ook de voordelen mee van vastgoed.

Naast de uitbetaling die u elke 3 maanden ontvangt, geniet u namelijk ook van de meerwaarde die vastgoed met zich meebrengt.

Inflatiebestendig

In tegenstelling tot het huidige spaarboekje is een investering in een hotelkamer ook inflatiebestendig. Dit enerzijds door de verwachte meerwaarde die deze investering met zich meebrengt. Maar vooral ook doordat de prijzen van hotelovernachtingen blijven stijgen. Afgelopen maand steeg de prijs van een hotelkamer meer dan 18%.

Kortom, hotelvastgoed brengt een veelvoud op van het klassieke spaarboekje.

 

Klassiek vastgoed

Klassiek vastgoed is dan weer een term waar iedereen al van gehoord heeft. De meesten zijn dan ook een stuk bekender met de voordelen die een investering in klassiek vastgoed met zich meebrengt. Toch overlopen we ze hier nog even voor jullie!

De Stenen Spaarboek

Mensen die op zoek zijn naar zekerheid en veiligheid kunnen ook in klassiek vastgoed dit verlangen terugvinden. Over de jaren heen is en blijft vastgoed een stabiele investering. Of we nu spreken over klassiek vastgoed, hotelvastgoed, studentenkoten of seniorenflats, investeren in steen is over de jaren heen altijd een relatief veilige investering geweest. Ook hier mikt men deels op de meerwaarde die vastgoed met zich meebrengt op middel – of lange termijn.

Kies een formule op maat

Klassiek biedt heel wat extra vrijheid bij de uitbating van uw appartement. U kunt er namelijk voor kiezen om uw appartement volledig zelf te gebruiken. Dan investeert u voornamelijk in de leuke momenten die u en uw familie samen kunnen beleven.

Kiest u er toch voor om uw appartement te verhuren, dan kunt u verschillende kanten op. Zo kunt u er voor kiezen om het te verhuren met een behulp van een sociaal verhuurkantoor. Hierbij geniet u dan elke maand een vaste inkomst dit voor een periode van 9,15 of 27 jaar. Een formule die hierbij dicht aansluit is uw appartement verhuren via “jaarverhuur”.

Wenst u meer flexibiliteit, dan is het aan de kust ook mogelijk om te kiezen voor seizoensverhuur. Op deze manier is het voor u ook gemakkelijk om af en toe zelf te genieten van uw investering.

Kortom de mogelijkheden hier zijn groot. Welke de beste is, dat hangt vooral van uw eigen voorkeuren af!