Enkele jaren terug zat hotelvastgoed in België nog in de kinderschoentjes. Ondertussen heeft het al heel wat bekendheid vergaard. Dit niet alleen bij grote investeerders, maar vooral ook bij de particulieren die op zoek zijn naar een veilige haven voor hun zuurverdiende centjes.
Het spaarboekje gelooft al lang niemand meer in en klassiek vastgoed kan heel wat problemen met zich meebrengen. Daarom kiezen heel wat investeerders steevast voor deze nieuwe trend op de markt: hotelvastgoed, vooral populair in de vele ibis budget hotels.

ibis budget

ibis budget airport oostende

Oostende, misschien wel de bekendste kuststad van België is al lange tijd een broedplaats voor lucratieve vastgoedprojecten. In de lente van 2018 opende hier ook officieel een nieuwe telg uit de hotelketen Accor: het ibis budget airport hotel.
Het leuke aan dit populaire budgethotel is dat particuliere investeerders de kans kregen om te investeren in dit beloftevolle hotel. Op deze manier kunnen ze meedelen in de totale opbrengsten van het hotel.

Early Adapters deden dit ook. Na de opening maakte het hotel zijn beloftevolle imago meer dan waar. Enkele maanden later genieten de eigenaars van een hotelkamer in het budget hotel Oostende van hun eerste opbrengsten.

Een toevalstreffer? Toch niet, zo blijkt. Reeds heel wat gelijkaardige hotels gingen hen voor en alhoewel het hotel nog maar open is sinds mei, zijn er toch al enkele jongere hotels die meerijden op het elan van het ibis budget hotel Oostende.

Investeren in hotelvastgoed in ibis budget blankenberge

Slechts een kleine maand na de opening van ibis budget airport Oostende, opende in Blankenberge een ander budget hotel. Net zoals zijn grote broer in Oostende, maakte dit hotel na opening alle verwachtingen waar. Zo werd in juli en augustus – toen het hotel nog maar een maand open was – reeds een bezettingsgraad van meer dan 90 procent neergezet.

Beiden hebben hun succes onder andere te danken aan hun toplocatie, maar zeker ook aan de sterke achterban waar beide hotels op kunnen rekenen. Zo worden ze ondersteund door de expertise die de Accor groep hen te bieden heeft.
Naast Accor kunnen ze beiden rekenen op Hotel Invest voor de uitbating van hun hotels. U weet het of u weet het niet, maar heel wat hotels worden door Hotel Invest uitgebaat. Denk maar aan Mercure Blankenberge, Mercure Oostende, ibis budget airport Oostende, ibis budget Blankenberge en ibis styles Zeebrugge.

Ook heel wat investeerders geloofden volledig in de troeven die van deze hotels stuk voor stuk een tophotel maken. Sommige investeerders krijgen er maar niet genoeg van en kopen een hotelkamer in elk nieuw project met een gelijklopende fundering.

Investeren in hotelvastgoed in ibis styles zeebrugge

Kriebelt het bij u ondertussen ook al om in te investeren in hotelvastgoed en heerlijk mee te smullen van de rendementen van deze topprojecten? Snelle beslissers zorgden reeds voor een volledige uitverkoop van de eerder vernoemde hotels. Enkel in het ibis styles hotel te Zeebrugge zijn nog enkele laatste opportuniteiten beschikbaar.

Zoals eerder vermeld wordt ook dit hotel ondersteund door Accor en Hotel Invest. Bovendien is het ibis styles hotel waarschijnlijk het meest strategisch gelegen in vergelijking met al zijn broers en zussen.
Het ligt namelijk middenin onze persoonlijke wereldhaven van Zeebrugge. Op het eerste zicht misschien niet de meest sexy locatie. Maar als we hier even bij stil staan, merken we al snel dat wat deze locatie mist in sex-appeal, wordt goedgemaakt op strategisch vlak.
De wereldhaven zorgt namelijk voor een constante stroom van expats die worden uitgestuurd door hun bedrijven om werkzaamheden uit te voeren in de haven. Ook zij slapen liever in een aangenaam hotelbed dan ergens langs de dokken. Op deze manier heeft ibis styles een stapje voor op alle andere hotels uit de familie. Zij hebben namelijk geen last van het verschil in bezettingsgraad waar zijn broers en zussen – die meer gericht zijn op toeristen – wel eens mee te kampen hebben.

 

Wenst u toch nog wat meer informatie over een investering in hotelvastgoed of gelijkaardige projecten, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze adviseurs. Deze staan met plezier 7/7 voor jullie klaar.

Ik wens meer informatie te ontvangen.