Vaak wordt bij investeren de hemel op aarde beloofd, maar even vaak blijft de particuliere investeerder ontgoocheld achter.Niet zo bij Hotel Invest: naar jaarlijkse gewoonte geeft onze groep een kijkje in de resultaten van haar kusthotels. Een investering in hotelkamers kan ook als particulier waarbij u een hotelkamer koopt met het oog op een interessante, zorgeloze vastgoedinvestering met een groeiende opbrengst op termijn. Hier vindt u een overzicht van 2018.

Hotelkamers in Mercure Oostende

Het pareltje van Hotel Invest wat destijds als renovatieproject verkocht werd.

Momenteel kan men voor aftrek van het reservefonds rekenen op een rendement van 8258 euro per hotelkamer.

De resultaten van het hotel blijven sinds 2012 overigens jaar na jaar in stijgende lijn gaan. Dankzij de activiteiten van de haven in Zeebrugge, de haven van Oostende, de ligging vlakbij het Casino Kursaal en de Zeedijk van Oostende kan men rekenen op een gemiddelde jaarlijkse bezetting van 75%, mede dankzij een doordachte prijszetting van het hotelmanagement.

Hotelkamers in ibis budget Blankenberge

Dit hotel is pas nieuw, het opende pas sinds juni 2018 haar deuren. Niettemin kon het in de zomermaanden – ondanks een gebrek aan naamsbekendheid – al rekenen op een bezettingsgraad van méér dan 90%.

Dit nieuwe investeringsproject aan het station van Blankenberge overtrof alle verwachtingen en kon de opstartkosten in de eerste maanden direct wegwerken, met nu al een positief resultaat als gevolg. Momenteel is het dé hotspot in Blankenberge voor wie kwalitatief en budgetvriendelijk wil overnachten.

Hotelkamers in Mercure Blankenberge

Het Mercure hotel in Blankenberge ging fantastisch van start in 2019, met een zeer goede bezetting in januari, normaal toch één van de moeilijkste maanden om hotels aan de kust aan een goede bezetting te helpen.

Dat de Mercure een viersterreninvestering is bewijst de gemiddelde prijs voor een overnachting: maar liefst 123,42 euro inclusief btw, per overnachting, exclusief ontbijt.

Hotelkamers in ibis budget Airport Oostende

Het ibis budget hotel gelegen op de grens van Middelkerke en Oostende kon net als het hotel in Blankenberge rekenen op een vliegende start in de zomer van 2018. Ook hier werden de opstartkosten op enkele maanden tijd volledig weggewerkt, zodat men zich volop kan concentreren op de opbrengst voor de eigenaars.

Tijdens de zomermaanden kon men hier een zeer hoge dagprijs vragen voor een budget hotel, met een uitschieter van 83,50 euro inclusief BTW voor een overnachting, exclusief ontbijt, in augustus 2018.

Hierdoor genieten onze eigenaars ook van een hogere opbrengst dan voorzien was bij het opstellen van de budgetten. Dankzij de ligging nabij de luchthaven van Oostende kan dit hotel ook het toeristische laagseizoen rekenen op extra overnachtingen uit het bedrijfsleven. Beide elementen stuwen het rendement van dit hotel dan ook omhoog.

Hotelkamers in ibis styles Zeebrugge

Het grootste hotel middenin de haven van Zeebrugge heeft ook weer een sterk jaar 2018 achter de rug. Dankzij de grote bedrijvigheid in het afgelopen jaar kon het ibis styles hotel in Zeebrugge rekenen op een constante bezetting. Men kan terugblikken op een gemiddelde bezetting van 79% met een gemiddelde prijs per nacht van 93,17 euro inclusief btw, exclusief het ontbijt.

Ook voor 2019 zijn de vooruitzichten nu al goed met bedrijfsovernachtingen komende van grote bedrijven als Tesla, Jan De Nul en Car-Vos!

Overweegt u zelf een een investering in hotelkamers?

U merkt het, een investering in hotelkamers is een interessante alternatief voor klassieke investeringen of het spaarboekje. Al meer dan 40 jaar biedt Alysee innovatieve investeringsformules aan haar klanten. Wenst u meer te weten over investeren in hotelkamers of kustvastgoed, neem dan vrijblijvend contact met ons op.