Investeren in hotels = opbrengst

U kent het wel. Elk jaar is het opnieuw vol spanning wachten op de officiële resultaten van uw investeringen. Ook bij het investeren in een hotelkamer is dit niet anders. Omdat u misschien nog niet vertrouwd bent met dit type investering, lichten wij graag de cijfers van één van onze eerste investeringsprojecten, Mercure Oostende,  toe.

Mercure Oostende werd in 2012 en 2013 onderworpen aan een grondige renovatiebeurt, dit om ervoor te zorgen dat gasten kunnen genieten van alle comfort. Die renovatie wierp overduidelijk haar vruchten af. Dankzij de renovatie, de franchise met het wereldberoemde AccorHotels, professionele uitbating én de gunstige ligging vlakbij het strand kon dit hotel rekenen op een uitstekende bezetting.

In 2018 noteerde de directie een bezettingsgraad van 75,46%. Tegenover 2017 betekent dit een stijging van 2,36% en dit alles ondanks scherpe concurrentie van nieuwe hotels.

Het rendement voor onze klanten was even uitstekend: De exploitatie van dit hotel leverde per eigenaar van een hotelkamer niet minder dan 8.258 euro op. Niet alleen bevat dit bedrag de winst van de hotelkamer zelf, maar eveneens van het ontbijt, de parking, verhuur van seminariezalen, bar en het restaurant.

Wilt u meer cijfers? Onderstaande tabel geeft u alle kerncijfers van het project.

De uitbetaling van de winst voor 2018 hebben eigenaars inmiddels op hun bankrekening ontvangen.

Investeren in de toekomst

Uiteraard betekent een aantrekkelijk rendement vandaag geen garantie voor succes in de toekomst. Daarom ging zoals afgesproken 5% van de gemaakte winst naar het reservefonds voor toekomstige renovatie- en opfrissingswerken. Op 31 december 2017 bedroeg dit fonds al  287.243 euro.

2018 was een goed jaar voor de eigenaars van Hotel Mercure, maar dat betekent niet dat het management op haar lauweren rust… Om competitief te blijven en verder winst te blijven verzekeren, wordt de komende tijd ingezet op het verder verbeteren van de prijs-kwaliteitsverhouding.

Geïnteresseerd om te investeren in een hotelkamer?

Investeren in een hotelkamer, het kan op verschillende locaties en via verschillende formules. Alysee is al meer dan 40 jaar specialist in veilige en rendabele vastgoedinvesteringen aan de kust. Wilt u meer weten over een investering in hotelvastgoed, neem dan vrijblijvend contact met ons op.