Ben je ook verzot op de zee, het strand en de zilte geur? Een appartement aan de Belgische Kust is dan echt iets voor jou. Een appartement aan de Belgische kust is meer dan een appartement, het biedt je oneindig veel mogelijkheden. Aan zee vind je alles: sport, cultuur, ontspanning, restaurantjes, winkeltjes,… voor ieder wat wils. Maar deze dingen heb je over heel de kuststrook, dus waar moet je op letten?

Belgische Kust

Zeedijk aan de Belgische Kust

Wonen met zicht op zee is zalig, dat ga ik zeker niet ontkennen, maar wonen op de zeedijk is zeer overprijsd. Appartementen zijn er bijna onbetaalbaar. Voor een kleiner budget heb je een veel groter appartement, op een hondertal meter van het strand. Als je toch wilt genieten van het zeezicht is dit geen probleem, er zijn genoeg appartementen die uitkijken op zee, of hoog genoeg zijn zodat je over de gebouwen kunt kijken.

Toerisme

De Belgische Kust is dé trekpleister bij uitstek in ons klein Belgenlandje. Van ver komen Belgen, Fransen, Engelsen, Duitsers en Nederlanders om te genieten van onze mooie stranden en (in de zomer althans) aangenaam klimaat. Dit zorgt voor een grote inkomstenbron voor de kust, waar verscheidene sectoren op inspelen.

Volgebouwd

In de jaren 60’ en 70’ zijn de grootste delen van de kust volgebouwd, zeker in Blankenberge, waardoor bijna 50% van de totale kustlijn reeds is volgebouwd. De overige delen van de Belgische Kust zijn beschermd natuurgebied, en kunnen dus ook niet bebouwd worden. Hierdoor wordt onze kustlijn alsmaar duurder en duurder…

Belgische Kust, de verschillende regio’s

Verscheidene regio’s zijn de laatste jaren al volledig vernieuwd, en hierin wordt momenteel minder geïnvesteerd. Als je in een kustgemeente gaat gaan wonen doe je dit momenteel best in Blankenberge, Oostende of Zeebrugge. Deze steden zijn bezig met grote investeringen qua infrastructuur, sport, cultuur,… Zo ben je zeker dat je altijd in een propere en moderne stad woont!

Veroudering

Let op met wat je aankoopt, aangezien veel appartementen al bijna  60 jaar oud zijn, zijn er veel verborgen gebreken. Als je iets wenst aan te kopen kijk je best voor jonge appartementen of nieuwbouw, zo ben je zeker dat je geen onnodige kosten krijgt.

Opkomst erfpacht

Sinds enkele jaren zijn er verscheidene appartementen te koop via erfpacht, zo kun je een veel mooier en groter appartement kopen voor een veel lagere prijs. Zoek zeker eens de nieuwbouw appartementen op in Blankenberge!