Waarop moet je letten bij beleggen in vastgoed?

Wanneer je je hele leven hebt gebouwd aan een spaarpotje, wil je er natuurlijk geen risico’s mee nemen. Daarom heb je waarschijnlijk een spaarboekje. Spijtig genoeg brengen spaarrekeningen tegenwoordig zeer weinig op. Een even veilig, maar veel lucratiever alternatief is beleggen in vastgoed. Op die manier genereert je spaargeld een mooie opbrengst en bouwt het aan je toekomst. Maar hoe komt het dat vastgoed zo veilig is? En hoe ga je op zoek naar een goede investering? Ontdek hier waarop je moet letten om zeker te zijn dat je investering opbrengt.

beleggen in vastgoed

Vastgoed: de stabielste belegging

Dat vastgoed de beste investering is, komt vooral door de zekerheid die je krijgt over de waarde ervan. De vastgoedmarkt heeft in ruim 40 jaar geen daling meer gekend, ongeacht andere economische verschijnselen. Ook de schommelingen in rente blijken geen probleem. Bij daling van de rentevoet op leningen stijgt de prijs van vastgoed. Leningen worden goedkoper en dus sneller afbetaald, waardoor de vraag naar beleggen in vastgoed stijgt, en ermee de prijzen.

Omgekeerd gaat die vlieger niet op. Zelfs bij de stijging van rente, neemt de vastgoedprijs niet af. In jouw geval wil dat zeggen dat je investering blijft stijgen in waarde, ongeacht andere economische schommelingen. Dat kan niet gezegd worden van spaarrente of beleggingen. In de praktijk betekent dat een stijging van gemiddeld 5% per jaar in de waarde van je investering. Over 20 jaar komt dat uit op meer dan een verdubbeling. Bovendien kan je rekenen op nog meer rendement als je kiest voor alternatieve vormen van vastgoed zoals hotelvastgoed of business flats. Door die aan een vast publiek voor korte termijnen te verhuren, genereren ze maandelijks meer inkomsten.

Beleg zorgeloos met verhuurgarantie

Net zoals zekerheid over de waarde van je vastgoed, wil je ook zekerheid over de opbrengst ervan. Laat je geld maar zo hard mogelijk werken, en laat verhuurgarantie daarbij helpen. Bij klassiek verhuur ben je zelf verantwoordelijk voor alles wat er met jouw investering gebeurt. Je moet zelf op zoek naar huurders, bent zelf verantwoordelijk voor schade en moet zelf problemen oplossen. Daarbij komt dat de steeds verstrengende woninghuurwet vooral de huurder beschermt, waardoor de verhuurder al eens in de kou kan blijven staan. Kortom, jij werkt, niet enkel je geld.

Die problemen kan je volledig uit de weg gaan door simpelweg te verhuren met verhuurgarantie. De regeling zorgt ervoor dat je alle voordelen van een investering in vastgoed kan genieten, terwijl problemen voor jou worden opgelost. Het bedrijf dat je kiest voor verhuurgarantie beschermt je eigendom zoals je het zelf zou doen. Schade door huurders wordt hersteld, wetgevingen worden scherp toegepast en huurders worden actief gezocht. Een minder toeristische periode? Dan wordt er verhuurd aan bedrijven. Zo heb je het hele jaar door rendement van je investering, zonder kopzorgen.

Out with the old: nieuwbouw

De keuze voor nieuwbouw brengt op verschillende vlakken grote voordelen met zich mee. Allereerst speelt nieuwbouw in op een tweede verstrengende wet: de energiewet. Oudere woningen voldoen zelden aan de ecologische doelen die worden vooropgesteld, en kunnen dus onvoorziene kosten met zich meebrengen. Bij nieuwbouw neem je dit risico niet. Elk huis, appartement of hotel dat nieuw wordt gebouwd, voldoet automatisch aan de laatste aanpassingen in de energiewetten. Daardoor krijg je probleemloos en tijdig een energieprestatiecertificaat waardoor je boetes ontloopt, zonder dat je zelf iets hoeft te ondernemen. Naast boetes bespaart nieuwbouw je ook bijkomende kosten voor veiligheidsaanpassingen en moderniseringen. De gevel straalt moderniteit uit, het dak is stabiel, de lift loopt vlotjes en de bedradingen zijn helemaal up-to-date. Geen verbouwingen, geen boetes, geen zorgen.

 

Met onze vastgoedtips weet je exact waarnaar te zoeken bij een belegging in vastgoed. Kies voor zekerheid, en geniet zorgeloos van je betrouwbare en winstgevende investering. Op die manier brengt je geld meer op voor jouw toekomst, en die van je kinderen. Interesse? Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter en maak een geïnformeerde beslissing.