Zin in een dagje uit om je batterijen op te laden zodat u er weer stevig tegenaan kunt? Dan is Blankenberge een uitstekende bestemming. Naast een kilometerslang en uitstekend onderhouden strand, een aangename zeedijk en een bruisend winkelcentrum zijn er tnog heel wat andere attracties in Blankenberge die u tijdens uw bezoek zeker moet ontdekken. In dit artikel vindt u alvast onze 3 favorieten om Blankenberge te ontdekken op een andere manier: 

De “gekke vélos” in De Lustige Velodroom

De Lustige Velodroom met zijn gekke fietsen is zonder enige twijfel de meest bekende attractie in Blankenberge. Fons Monbaliu lag in 1933 aan de basis van de Lustige Velodroom toen zijn plannen om met fietsverhuur te starten niet mochten doorgaan. Hij bouwde dan maar meteen een heuse velodroom op het strand, in de directe omgeving van de Blankenbergse Pier. Hij startte met kinderfietsen, en daar kwamen al vlug enkele zelfgebouwde ‘gekke fietsen’ bij. Ondertussen is men met de huidige uitbater al aan de derde generatie toe. 

Met de watertaxi op zee

Michel De Vos maakte recent een opmerkelijke carrièreswitch. Na bijna 40 jaar in zijn schoenwinkel staat hij nu als kapitein aan het stuurwiel van een heuse watertaxi, de Seafox I. Deze kan iedereen huren om vanuit zijn thuishaven Blankenberge of Zeebrugge zijn favoriete bestemming langs de Vlaamse, Nederlandse of Noord-Franse kust te bereiken. Het opzet van deze watertaxi is uniek in België. 

Tochten naar de windmolenparken in de Noordzee zijn opvallend populair. En zelfs asverstrooiingen op zee winnen aan belangstelling. De watertaxi haalt een topsnelheid van maar liefst 65 km/u, goed vasthouden is dus de boodschap. De Seafox I biedt plaats aan acht personen en twee schippers.

Het Duinenpark De Drie Fonteintjes 

Tussen Blankenberge en Zeebrugge ligt het Duinenpark De Drie Fonteintjes uitnodigend op u te wachten. 

Als u houdt van natuurwandelingen met veel afwisseling is dit Duinenpark dan is dit ongetwijfeld een van de leukste attracties in Blankenberge voor u. U verkent er een uitgebreid bosgebied, relatief rustige duinen en strand. Naast wandelaars ontmoet u regelmatig vissers die de zoetwaterplassen wat graag bezoeken. Hier geniet u van zowel de aangename geur van de natuur met zowel vlierbloesems als duindoorn, prachtige orchideeën, kleurrijke vlinders en libellen.

Uw eigen tweede verblijf in Blankenberge? 

U ziet, Blankenberge is meer dan strand en Zeedijk. Daarom is Blankenberge een ideale uitvalsbasis als u op zoek bent naar een tweede verblijf op een plaats waar altijd iets te beleven valt. 

Alysee biedt al meer dan 40 jaar veilige en rendabele investeringen in vastgoed aan de Vlaamse kust. Neem vrijblijvend contact met ons op om te verkennen of een investering in een tweede verblijf in Blankenberge voor u de geschikte oplossing is.