Een leuke uitstap met een overnachting in een lokaal hotel? Daar is de stad Kortrijk perfect geschikt voor! Met haar typische ambiance en klassiekers zoals de Grote Markt, het belfort en stadhuis, maar ook het begijnhof en de typische Broeltorens. Ontdek hier dé 6 redenen om te investeren in Kortrijk.

Je kan er natuurlijk ook gezellig shoppen in één van de winkelwandelstraten of in het Ring Shopping Center. Een andere niet te versmaden activiteit is genieten van de plaatselijke heerlijkheden in de horeca. Maar de Guldensporenstad is veel meer dan een leuke centrumstad. Het is een dynamische regio waar creativiteit, ondernemerschap en innovatie versmelten. Net daarom is het ook interessant om te investeren in Kortrijk. 

Investeren in Kortrijk, waarom is dit een goed idee?

Reden 1 – Een bloeiende economie

De stad kent een lange traditie van internationale handel. In de middeleeuwen was het Kortrijks vlas een van onze belangrijkste exportproducten.

Vandaag zetten de Kortrijkzanen deze traditie verder met een uitgebreid aanbod aan hotels en grote bedrijven zoals beeldvormingsspecialist Barco of de Kortrijkse beursgenoteerde groep Kinepolis. Of AZ Groeninge, één van de grootste niet-universitaire ziekenhuizen van België met een multidisciplinair en gespecialiseerd aanbod. Een bijzondere dynamiek komt uit de Xpo waar beurzen en evenementen plaatsvinden. Voor ieder wat wils: van tuinexpo’s tot de jaarlijkse duivenbeurs Fugaro, Velofollies, de gamebeurs 1up, Tools4Schools, car shows en boekenfestijnen.

Reden 2 – Gespecialiseerd Onderwijs

De regio beschikt over een prima scholennetwerk, inclusief hoger onderwijs. De Howest Hogeschool, met een locatie in het Kortrijkse, heeft maar liefst 54 studierichtingen in dagopleiding. Je kan er heel wat toekomstgerichte opleidingen volgen zoals IT infrastructure, AI Engineer, Energiemanagement en Digital Storytelling.

Reden 3 – Oog voor Design en cultuur

De streek zet sterk in op cultuur en design. Het Buda-eiland met zijn Budafabriek en Budalab Open Makerspace is een echte hotspot.

Creatievelingen en bedrijven verbinden zich er met de lokale maakindustrie. Er zijn initiatieven zoals Designers in Residence, waarbij geselecteerde ontwerpers een unieke kans krijgen om een experimenteel concept te ontwikkelen voor de toekomst van ruimte(s). En last but not least, in de Xpo, waar anders, vindt de vermaarde Biënnale Interieur plaats. De laatste editie (2018) had grote namen uit de architectuur op de affiche, zoals Frederik Delbart die tot designer of the year werd gekroond, en een inspirerend programma van tentoonstellingen en lezingen.

Reden 4 – Nog meer culturele ambities

De stad aan de Leie wil Culturele Hoofdstad van Europa worden in 2030. Nog even denk je, maar culturele spelers, artiesten en erfgoedspecialisten starten nu al een denktraject op en bepalen samen de richting die de Guldensporenstad wil inslaan tijdens dit populaire Europese evenement. Of de stad de erkenning effectief binnenhaalt, dat weten we in 2024.

Reden 5 – Verdere stadsontwikkeling

De stad is volop in beweging!

De Weide vormt een mooi voorbeeld waar de eerste projecten ondertussen zijn opgeleverd. Het gebied tussen het station, de Leie en de westelijke ring wordt omgebouwd tot een volledig nieuw stadsdeel aan het water.

Hier komt een mix van ondernemen, sporten, leren en ontspannen met een evenementenhal, ecologisch stadspark en een regionaal zwembad. Via groene doorgangen sluit het gebied naadloos aan op de binnenstad en stationsomgeving.

Reden 6 – Vliegen op Kortrijk

Wist je trouwens dat Guldensporenstad een (internationale) luchthaven heeft? Het is een snelle en vlot bereikbare zakenluchthaven die samen met het uitgebreide hotelaanbod heel flexibel en efficiënt inspeelt op de behoeften van de zakelijke klant.

Wilt u de vruchten plukken van deze stad? 

U merkt het, Kortrijk is een stad in volle groei. Daarom koos Hotel Invest Kortrijk om haar nieuwste ibis Styles hotelproject te openen. Alysee is al meer dan 40 jaar specialist in veilige en rendabele vastgoedinvesteringen. Wilt u meer weten over een investering in hotelvastgoed, neem dan vrijblijvend contact met ons op.