Wat doe jij met je geld? Alternatieve investeringen zoals vastgoed opzoeken is een slim idee. Zo kan je genieten van een grotere opbrengst en minder risico dan bepaalde traditionele beleggingen. Heb je geen zin in veel poespas? Kies dan voor de veiligheid van vastgoed zonder alles dat erbij komt kijken. Hoe? Door te investeren in hotelvastgoed. En dat doe je zo.

investeren in hotelvastgoed, investeren in hotel

Is het de juiste belegging voor jou?

Zoals bij elke belegging overweeg je ook bij hotelvastgoed of het voor jou de juiste keuze is. Past het bij je risicoprofiel? Heb je ruimte om te investeren in hotelvastgoed in je beleggingsportefeuille? Weet zeker dat je de juiste beslissing maakt voor je stappen onderneemt. Alleen zo kan je helemaal gaan voor je belegging.

Kies het juiste hotel

Wanneer je een huis wil kopen, blijf je zoeken, kijken en bezoeken tot je het pand vindt dat bij je past. Bij hotelvastgoed is dat niet anders. Zoek een hotel dat past bij jouw stijl, ideeën, noden en voorkeuren. Zo ben je helemaal op je gemak bij je investering. Bovendien kan je dan bij doorverkoop helemaal achter je eigendom staan en die met enthousiasme aan de volgende doorgeven. Zo vind je sneller de juiste koper voor jouw hotelkamer.

Zoek de juiste concurrenten

Hou rekening met concurrenten voor het hotel waarin jij investeert. Staan er veel hotels in de buurt? Bieden zij gelijkaardige diensten als het hotel waarin jij geïnteresseerd bent? Spreken ze dezelfde doelgroep aan? Zo ja, kan jouw keuze heel wat klanten verliezen aan concurrenten. Ga je investeren in hotelvastgoed van een vijfsterrenhotel? Dan hoef je je geen zorgen te maken over een nabij vakantiepark.

Location, location, location

Zoals altijd bij vastgoed is ook bij investeren in hotelvastgoed locatie de hoogste prioriteit. De juiste locatie beïnvloed je inkomsten door hogere of lagere bezettingsgraden doorheen je verhuurperiode, maar reflecteert ook enorm in de uiteindelijke meerwaarde. Kies voor een hotel op een groeiende locatie waar het aantal bezoekers in stijgende lijn gaat. Zo verdien je meer tijdens de periode van je investering en kan je een pak meer vragen wanneer je doorverkoopt.

Lezen voor je tekent

Kleine lettertjes zijn geen ongewoon verschijnsel op een contract. Voor je gaat investeren in hotelvastgoed, weet je maar beter zeker waaraan je begint. Lees je contract grondig en verifieer mogelijke twijfels. Wees je heel erg bewust van gemaakte afspraken en zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Zin om te investeren in hotelvastgoed? Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Vraag advies aan de experts in hotelvastgoed van Alysee om te beginnen aan je nieuwe avontuur.