4 redenen om op vakantie te gaan naar Blankenberge

Blankenberge heeft de laatste jaren heel wat veranderingen doorstaan. In juni werd het vernieuwde evenementenplein geopend. Ook het station groeide uit tot een heus project, met hotels, appartementen en een volledig vernieuwd station met een locale Hubiz-winkel. Kortom Blankenberge wordt langzaam maar zeker een grootstad met zowel nieuwe bezienswaardigheden als de oude klassiekers.
Daarom begeleiden we u vandaag bij het uitstippelen van een perfect dagje Blankenberge.

Blankenberge

Uitkerkse polders

Tussen Blankenberge, Wenduine en Zuienkerke in het weids polderlandschap vind je het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen terug. De Uitkerkse Polder heeft met zijn 1400 hectare een ruim aanbod aan weilanden, grachten, fraaie rietkragen en zilte graslanden. Tot rust komen en een gevoel van vrijheid oproepen was nog nooit zo gemakkelijk dankzij het open landschap.

De parkies

Tijdens de zwoele zomermaanden kunt u elke woensdag terecht in het gezellige Park de Craene. De ontmoetingsplaats bij uitstek voor jong en oud, want daar wordt telkens PARKIES georganiseerd.  Geniet er telkens van een muzikaal optreden begeleidt door een ongedwongen sfeer. PARKIES is een festival dat voornamelijk bekend staat voor de kleinschalige concerten met bekende en minder bekende artiesten.

Hollywood aan de kust.

De vernieuwing van het evenementenplein zorgen voor een heus Hollywood gevoel bij het binnenkomen van Blankenberge. Nadat u aankomt in het vernieuwde stationsproject wordt u verwelkomd door fantastische letters die BLANKENBERGE vormen. De eerste stappen richting een grootstad zijn hiermee gezet. Klein Hollywood is misschien nog wat ver gegrepen, maar een stad als Amsterdam gaat Blankenberge toch al lichtjes achterna.

Bron: Foto©PKB

Fun voor de kids

Blankenberge is ook een droomstad voor de kinderen. Al 3 generaties lang kunnen de kinderen zich naar hartelust uitleven in de Lustige Velodroom. Sinds 1933 staat de familie Monbaliu de kinderen enthousiast op te wachten om hen te entertainen met de meest bizarre fietsen. Een fiets met een stuur als dat van een auto, achteruit trappen om vooruit te gaan, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in de Lustige Velodroom.

Zijn de kids eerder fan van een meer realistische speelomgeving, dan bezoekt u beter de kidcarting. Hier crossen kinderen naar believen rond in een realistisch nagemaakte stadskern. Zo leren ze op een speelse manier om te tanken, stoppen bij de lichten en zoveel meer.

Meer weten over over vastgoed in Blankenberge?