De voordelen van investeren in vastgoed blijven jaar na jaar, maar niet iedereen kan zich een huis veroorloven. Wil je voor een klein budget toch genieten van de voordelen van vastgoed? Kies dan de voordelen van beleggen in parkings. Ontdek hier antwoorden op 3 van de bedenkingen die we het vaakst horen.

Beleggen in parkings aan hotels zoals deze is heel voordelig

1. Blijven parkings winstgevend met de opkomst van autodelen?

Autodelen wordt steeds populairder. Het is de meer ecologische én de goedkopere optie, waardoor de vraag naar parkings logischerwijs zou dalen. Hoe winstgevend is beleggen in parking dan op de lange termijn?

Hoewel autodelen inderdaad toeneemt, en dat kunnen we alleen maar toejuichen, wil dat niet per se zeggen dat de vraag naar parkings zal dalen. In drukbezette grootsteden, bijvoorbeeld, daalt het aantal beschikbare parkings ook heel snel. Bovendien huren mensen daar ook vaak ruimtes zoals garageboxen om als opslagplaats te gebruiken, en niet als parkeerplaats.

Garahgeboxen als deze worden vaak voor opslag gehuurd

Bovendien hoef je niet per se te beleggen in traditionele parkings. Parkeerstructuren aan hotels zijn een goede belegging, ongeacht de groei van autodelen. Daar maken de gasten van het hotel namelijk gebruik van de infrastructuur. Zo kan je steeds rekenen op bezette plaatsen, en hoef je zelf niet op zoek te gaan naar huurders of in te staan voor het onderhoud.

2. Hoe zit het met belastingen bij dergelijke investering?

Wanneer je garages verhuurt, krijg je daar een jaarlijks inkomen van. Daarvan zal de fiscus natuurlijk een deel verwachten in de vorm van btw. Bij verhuur van openbare parkings of garageboxen moet je daarom een btw-nummer aanvragen.

Tenminste, dat is zo als je meer dan € 25.000 per jaar verdient. Verdien je minder, dan kom je in aanmerking voor een btw-vrijstelling.

Wil je liever helemaal geen risico lopen om btw te betalen? Dan is beleggen in parkings die vasthangen aan een complex bijzonder voordelig. Rotatieparkings aan een hotel worden steeds verhuurd aan de gasten van het hotel. Daardoor ziet de staat ze niet als een aparte eigendom, maar eerder als onderdeel van het hotel.

3. Wat voor contracten komen er kijken bij parkeerplaatsen?

Volgens de Woninghuurwet moet je als verhuurder aan een enorme rits vereisten voldoen. Bij garages is dat niet het geval. Die vallen namelijk onder het Gemeen Huurrecht en niet onder de Woninghuurwet, waardoor je stukken vrijer met je eigendom kan omgaan.

Wanneer je natuurlijk kiest om te beleggen in parkings als onderdeel van een hotel, hoef je zelf niets te ondernemen van contract. Je hoeft namelijk zelf geen energie te steken in nieuwe huurders of onderhoud. Daardoor hoef je je zelfs in het Gemeen Huurrecht niet druk te maken.

Op zoek naar meer informatie? Vraag dan advies aan onze experts en investeer nu in je eigen stukje vastgoed.