Op vakantie gaan. Genieten van prachtige uitzichten. Volledig tot rust komen. Het zijn maar een paar dingen waar mensen naar uitkijken als ze die ene reis boeken. Zaken die een mens volledig doen ontstressen na enkele maanden hard werken. U hoeft hiervoor echter niet altijd naar het buitenland te trekken. Ook de Belgische kust biedt heel wat pittoreske plaatsjes om tot rust te komen en uw ogen de kost te geven.
West-Vlaanderen is de kustprovincie. Ingeklemd tussen het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen en het Franse Vlaanderen ligt 67 kilometer te ontdekken. Laat je overdonderen door de schatten die de Kust rijk is terwijl je geniet van de wandelroutes aan de kust.

wandelroutes aan de kust

Maritieme wandeling (Oostende; 7,7Km)

Oostende is een levendige stad en staat dan ook bol van unieke evenementen. Dit zowel voor jong als voor oud. De stad ontwikkelt aan een razend tempo. Maar wat er ook gebeurt, voorlopig blijft het maritieme karakter van Oostende met fier en trots overeind.
De Maritieme wandeling neemt je mee langs de meeste opmerkelijke plekjes van de koningin der badsteden. Ontdek meer over de visserijcultuur en het bijhorende bruisende havenleven. Vergeet ook zeker het uniek vaarkundig erfgoed niet.
Na de wandeltocht ben je volledig ondergedompeld in het maritieme karakter dat Oostende kneedt en vormt tot DE stad aan zee.

Door de polders (Blankenberge ; 8km)

Zoals de naam reeds aangeeft leidt deze kanjer tussen de wandelroutes aan de kust u dwars door de Uitkerkse Polders. Een natuurgebied dat je kan terugvinden in Blankenberge, gelegen tussen de kernen van zowel Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke. Een prachtig gebied dat eigendom is en onderhouden wordt door Natuurpunt. De Uitkerkse polders is één van de laatste open ruimtes aan de Vlaamse kust en toot hoe de kustpolders er enkele eeuwen geleden uitzagen. 

8 km lang wandel je door één van de mooiste gebieden die de provincie West – Vlaanderen te bieden heeft.

The crystal ship (Oostende ; 8,5km)

De wandelroutes aan de kust tonen niet altijd enkel natuur. Soms ontdek je ook adembenemende kunstwerken tijdens de wandeltocht. The Crystal Ship is hier een perfect voorbeeld van. Liefhebbers van streetart mogen The Crystal Ship zeker niet missen! Zo’n 100 bewoners stelden hun gevel ter beschikking. Het resultaat zijn indrukwekkende kunstwerken die over de hele stad opduiken.
De wandeling is 8,5 km en brengt je langs de werken in het centrum en neemt je zelfs even mee naar Oosteroever.